hírek

ORIENTATION DAY az LKK-n – segítjük az újonnan érkezett külföldi hallgatóinkat

2017. szeptember 8-án a Stipendium Hungaricum és az Erasmus programban részt vevő külföldi hallgatóink számára egy orientációs napot tartottunk.

Dr. Czeglédy Tamás dékánhelyettes köszöntette a hallgatókat, beszélt az egyetem történetéről, működéséről, felépítéséről. Hasznos tanácsokat adott nekik a helyi egyetemi szokásokról is.
Ezt követően Somos Krisztina külügyi előadó tájékoztatta a megjelenteket minden ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalóról. Az első kapcsolatfelvételtől figyelemmel kíséri mindennapjaikat.
Elter Réka – a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium tanulója –, aki a Kar mentorprogramjában is részt vesz, érdekes előadása során felsorakoztatta a magyar nemzeti ünnepeket, mesélt a húsvétról, a karácsonyról és szilveszterről, a VOLT fesztiválról és a fiatalokat érintő témákról.
Horváth Tünde az ETK-ról minden a Neptunnal kapcsolatos kérdésben segítségükre volt.
A program végén a Tanácsteremben egy meghitt beszélgetés során a hallgatók bemutatkoztak egyenként, hogy az itt töltött idő alatt egymást is tudják segíteni, támogatni.
Külföldi hallgatóink nagy érdeklődéssel hallgatták az angol nyelvű előadásokat és örömmel vették a sok hasznos információt, mely által egy átfogó képet kaptak a soproni egyetemi és egyetemen kívüli életről.

Sok sikert és szép soproni éveket kívánunk nekik!

Linkek:

Kapcsolódó hírek: