hírek

Ismét Integrált Vállalati Hét a KTK-n – Vállalatok közvetlen közelből

Szerző: HORVÁTH ÁGNES

- 2016. szeptember 28., szerda 20:20

A Közgazdaságtudományi Kar minden őszi szemeszterben egy teljes oktatási hét keretein belül vendégül látja az üzleti szféra képviselőit.

Karunk elkötelezett abban, hogy minél korszerűbb és a vállalati gyakorlathoz erősen kötődő szakmai ismeretekhez juttassa hallgatóit, így a később átadott diplomák e tekintetben is valódi érték képviseljenek. Az integrált vállalati hét a képzésükbe integrált oktatási tevékenység. A héten nincsenek tanórák, ezeket helyettesítik a vállalati hét programjai.
A gyakorlatorientált oktatás szellemében 2016. október 3–6. között idén is Integrált Vállalati Hetet szervezünk, ahol piacvezető multik, valamint kis- és középvállalatok vezetői/képviselői mutatják be hallgatóságnak tevékenységüket, erősségeiket és ezen belül egy-egy valós folyamatukat, így a lehető leginkább gyakorlatorientált képet kaphatják közvetlenül a ma vállalatának marketingjéről, humán erőforrás menedzsmentjéről, stratégiájáról, logisztikájáról, K+F tevékenységéről stb.
Lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, érdeklődésre az adott vállalkozások gyakornoki programjai, szakmai gyakorlati helyei, egyéb lehetőségei iránt is.
A hetet a nagyrészt hallgatók által működtetett kari Vállalati Kapcsolati Csoport szervezi, az előző évek visszajelzéseit is beépítve feldolgozható mennyiségű, színvonalas, tartalmas és változatos programmal készülnek.
Hétfőn és kedden már-már hagyományosan cégvezetők állnak a katedrához és tartanak érdekes és értékes gyakorlatorientált információkat tartalmazó előadásokat. Idén mutinacionális cégek mellett kis- és középvállalkozások is teret kapnak.
A hétfői programot színesíti déltől a cukrászdák "versenye", melyen közel tíz soproni és sopron-környékbeli cukrászda vesz részt. A hallgatóság a szünetben ill. a délután folyamán kóstolás alapján értékelheti a különböző édességeket, majd állíthat fel sorrendet a sütemények készítői közt. Így a rendezvény folyamán kiosztásra kerül a ”Soproni hallgatók és a vállalati hét kedvenc cukrászdája” cím, mely a résztvevő hallgatók kóstolási élményeire épített szavazatai alapján kerül meghatározásra.
A kedd délutáni program fénypontjaként ill. az idei rendezvény különlegességeként bemutatkozik Czubor Zsuzsanna és Czubor Collection Betekintés a divat világába, brandépítés, divatmenedzsment és élő divatbemutató is lesz.
A szerdai napon különböző témájú workshopok, szakmai diszkussziók és ehhez kapcsolódó specifikus előadások kerülnek lebonyolításra.
A vállalati tudás élhetővé tételéhez hozzájárulnak a vállalati hét utolsó, csütörtöki napján lebonyolításra kerülő gyárlátogatások, melyek által teljessé formálódhat az a tudás, melyet hallgatóink tanulmányaik során sajátíthatnak el.
A részletes programról és a résztvevő vállalatokról hamarosan az Integrált Vállalati Hét és a Vállalati Kapcsolati Csoport Facebookján informálódhat!
https://www.facebook.com/events/292709104435788/
https://www.facebook.com/vallalatikapcsolaticsoport/?fref=ts

Linkek:

Kapcsolódó hírek: