Soproni Campus

Sopron Sopronban a Kar képzési–kutatási tevékenységét az Erzsébet utcában, az egykori pénzügyi palota rekonstrukciójával kialakított campus területén végzi. Az elmúlt években „PPP” konstrukcióban megvalósult udvarbeépítés során két előadóteremmel (auditorium) egy aulával és egy mélygarázzsal egészült ki a campus. Belső tereinek kialakítása, természetes megvilágítása, kapcsolódása a 80 éves épülettömbhöz oly hasznossá és gazdaságossá teszi, mely páratlan a hasonló funkcionalitású építmények körében. A két belső udvar világító-udvarként funkcionál, mely így természetes megvilágítást ad az aulának és az előadótermeknek is. A campus 5011 m2 nettó alapterületen a Kar teljes oktatási-kutatási, adminisztrációs helyigényét biztosítja. Összességében két 250 fő, három 150 fő, négy 80 fő és tizennégy 30 fő befogadására alkalmas tanteremmel rendelkezünk.
Minden tanterem whiteboarddal és vetítővászonnal felszerelt. Az intézetek biztosítják szükség esetén az írásvetítőt, projektort és notebookot, ami európai színvonalú előadások megtartását teszi lehetővé.
A campus teljes területén nagy sávszélességű wireless hálózat áll a hallgatók rendelkezésére. Hallgatóinknak kötelező órarendi elfoglaltságukon kívül is van lehetőségük számítógépek használatára, a tantermekben elhelyezett számítógépes hálózati csatlakozók lehetővé teszik laptopok, illetve projektorok órák közbeni közvetlen kapcsolatát szervereken keresztül a legkülönfélébb adatbankokhoz.
Az egyetem gazdag központi könyvtárral rendelkezik. Emellett fejlődőek a kari és az intézeti könyvtárak is, az előbbiek önálló olvasóteremmel is rendelkeznek. Utóbbiakban megtalálható az alapműveken kívül az elmúlt öt esztendőben megjelent hazai szakirodalom széles palettája és a mértékadó nemzetközi szakirodalom főbb munkái angol és német nyelven is.

Soproni Campus
Képek a Campusról Nagyobb térképre váltás


Autóval (a térképen zöld szín):

Budapest felől a Győri út–Csengeri utca–Mátyás király utca–Kis János utca (Széchenyi tér)–Erzsébet utca útvonalon.

Bécs felől a Lackner Kristóf utca–Ógabona tér–Petőfi tér–Széchenyi tér–Erzsébet utca útvonalon.

Vonattal (a térképen sötétkék szín):

Érkezés a GySEV pályaudvarra, onnan gyalogosan a Mátyás király utca–Deák tér–Erzsébet utca, vagy az Állomás utca–Erzsébet utca útvonalon.

Autóbusszal (térképen világoskék szín):

a Csengery utcai megállónál leszállva: a Mályás király utca–Deák téren keresztül gyalogosan,

a Várkerületi megállónál leszállva: a Széchenyi téren keresztül gyalogosan,

a Buszpályaudvarnál leszállva, a Lackner Kristóf utca–Ógabona tér–Petőfi tér–Széchenyi tér útvonalon gyalogosan, vagy helyközi járattal az Erzsébet utcáig, a felszállás utáni második megállóig (megfele-lő buszjáratok: 1, 2, 5, 9, 10, 12, 17, 18, 19, 20).