Terembérlés

A Nyugat-magyarországi Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar „PPP” konstrukcióban megvalósult udvarbeépítése során két előadóteremmel (auditorium) egy aulával és egy mélygarázzsal egészült ki az Erzsébet utcai campus.
A Prof. Kerényi József és munkatársai által megálmodott – a maga nemében egyedülálló – építészeti megoldás felér egy műalkotással. Belső tereinek kialakítása, természetes megvilágítása, kapcsolódása a 80 éves épülettömbhöz, oly hasznossá és gazdaságossá teszi, mely páratlan a hasonló funkcionalitású építmények körében. A két belső udvar világító-udvarként („Lichthof”) funkcionál, mely így természetes megvilágítást ad az aulának és az előadótermeknek is. E tereken keresztül természetes szellőzés is biztosítható, mely sokat segít a költséghatékonyságon, és az esetek jelentős részében nem teszi szükségessé a klímaberendezések működtetését.
Az aula kialakítása rendkívül változatos és praktikus elrendezési és berendezési lehetőségeket rejt magában a legkülönfélébb rendezvények lebonyolításához. Ehhez már eddig is példák sokaságát tekinthetik meg kapcsolódó honlapunkon. Beépített-, illetve telepített hangosító rendszer, valamint korszerű, összetett speciális világítás is segíti a rendezvények lebonyolítását.
Az épületben a mozgáskorlátozottak számára speciális lépcsőfelvonó, rézsű, valamint lift segíti a közlekedést.